De kracht van creativiteit

Geschreven door: De mannen van KJEL

Creativiteit is veel meer dan jij denkt! Creativiteit is denken in oplossingen, dingen zien die andere niet zien en uiteraard breder kijken dan het ‘normaal’. In onderstaande blog wordt er beschreven wat de kracht van creativiteit is en of je creativiteit aan kan leren!

Ten eerste moet er duidelijk gemaakt worden dat creativiteit aan te leren is. Iedereen heeft het, in wat voor vorm dan ook. De ene persoon kan erg goed tekenen, schilderen en etc, terwijl de andere persoon juist creatiever kan denken. Op dat laatste aspect gaan we iets meer inzoomen.

Creatief denken zit in iedereen en het valt ook zeker aan te leren. Er zijn verschillende methodes om het te stimuleren en jezelf te ontwikkelen. Jij als ondernemer kan dit vaak al. Je leert in welke situatie denken in oplossing. Hoe jij als bedrijf deze coronacrisis aanpakt is daar een mooi voorbeeld van!

Maar wat is nou de kracht van creativiteit? Creativiteit zorgt voor een nieuwe ‘creatie’. Deze creatie kan van alles zijn; een idee in jouw hoofd, een schilderij, een nieuw businessmodel of een nieuwe bedachte marketingstrategie. Het gaat erom dat jij door middel van creativiteit iets ‘creëert’ en dit is altijd goed! Het ergste wat met jouw creatie kan gebeuren? Iemand geeft zijn mening over jouw creatie en jij past naar aanleiding van deze mening de creatie aan. Dit zorgt ervoor dat het alleen maar sterkere creatie wordt!

Oké, even genoeg getriggerd, kleine tip van de mannen van KJEL; google snel hoe jij nog creatiever kan leren denken!

Er kan geconcludeerd worden dat iedereen op zijn of haar manier altijd creatief is! Met creativiteit wordt er een creatie gecreëerd en dit is altijd goed!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

#Kennisdelen

Onze nieuwste blogs

Overtuigd om samen te werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op en haal het meeste uit uw bedrijf.