De waarde van een stagiair

Geschreven door: De mannen van KJEL

Elk jaar lopen er duizenden studenten stage. De studenten maken tijdens een stage voor het eerst kennis met het bedrijfsleven. Voor deze studenten is het een perfecte manier om hun carrière op te bouwen. Maar wat kun jij er als ondernemer uit halen? Waarom kan een student juist voor jouw onderneming van waarde zijn? In deze blog wijzen we jou op de voordelen van stagiaires in jouw bedrijf!

Ten eerste is een stagiair lerende. Dit betekent dat deze persoon nog fouten kan en mag maken. De stagiair bezit als bijkomend voordeel; de meest recente ontwikkelingen, lesmethodes en begeleiding vanuit school. Jouw toekomstige stagiair is dus helemaal up to date over de nieuwste ontwikkelingen.

Ten tweede zijn de meeste studenten gemotiveerd. Een student maakt voor het eerst kennis met het bedrijfsleven. Vaak zie je dat een student hierdoor erg nieuwsgierig en enthousiast is. Uiteraard heeft een student begeleiding nodig maar dit betaalt de student terug in de vorm van enthousiasme, meewerken en mogelijke opleveringen voor jouw bedrijf.

Ten slotte heeft een student als gevolg van de coronacrisis een jaar thuisgezeten. Jouw toekomstige stagiair is daarom een expert geworden in organiseren van online meetings maar nog belangrijker hij wil graag leren op locatie. Jouw toekomstige student is gebrand om op locatie werken en om te leren!

Oké, even genoeg getriggerd, wat is onze ervaring? Jelle, zegt: Twijfel je over het aannemen van stagiaires vanwege de crisis? Omdenken! Stagiairs gaan jou juist helpen tijdens deze crisis!

Al met al willen wij bij deze alle bedrijven oproepen om op zoek te gaan naar stagiaires. Deze jonge mensen hebben frisse blik, zijn nieuwsgierig en enthousiast en willen jouw bedrijf vooruit helpen!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

#Kennisdelen

Onze nieuwste blogs

Overtuigd om samen te werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op en haal het meeste uit uw bedrijf.