Routine, routine & nog eens routine

Geschreven door: De mannen van KJEL

In deze blog hebben we het over routine. Ten eerste leggen we uit wat routine betekent, hoe routine van waarde kan zijn voor jouw bedrijf en wat de routine is van de mannen KJEL.

Ten eerste, de betekenis van routine. Volgens de Van Dale betekend routine: door gewoonte verkregen vaardigheid en normale gang van zaken. We trekken dit begrip door naar het ondernemerschap. Als ondernemer moet je zoeken naar jouw routine. Dit kan jij als ondernemer op verschillende manieren doen. Denk hierbij aan een persoonlijke ochtend of avondroutine, vaste dagindeling of een rustmomentje rond het middaguur.

Routine kan zowel op ondernemersvlak als op persoonlijk vlak van waarde zijn voor jouw bedrijf. Routine zorgt voor vastigheid, ontspanning en een moment om naar toe te leven. Je moet, zoals eerder aangegeven, zoeken naar jouw routine. Het doel van routine is om een manier te vinden waardoor jij op een efficiëntere en energiekere wijze kan werken. Door jouw unieke routine te vinden moet jij meer uit je leven en onderneming kunnen halen.

Oké, even genoeg getriggerd, jullie zijn vast benieuwd de routine(s) van de mannen van KJEL zijn. Jelle is een echt avond mens, hij leest vaak voor het slapen gaan een boek. Kees vindt het juist prettiger om vroeg om te staan. Aan het einde van de dag loopt hij vaak een rondje hard. Jelle & Kees hebben samen ook een routine. Rond het middaguur spelen ze vaak een potje FIFA, een leuke manier van ontspanning. Helaas voor Jelle, wint Kees wel (bijna) altijd. 🙂

Maar hoe bepaal je nou jouw routine? Het is belangrijk om te bepalen op welk moment van de dag jij het beste presteert. Ben je een echt ochtend mens? Dan is het slim om hier je routine op aan te passen. Start hierbij elke ochtend op een manier die jij fijn vindt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het lezen van een boek, een rondje hardlopen, een podcast luisteren of juist een uitgebreid ontbijt dat je voor jezelf maakt. Door op deze manier, op welk moment dan ook, een activiteit elke dag terug te laten komen in jouw bedrijf zorgt dit op termijn voor meer focus, vastigheid en ontspanning.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

#Kennisdelen

Onze nieuwste blogs

Overtuigd om samen te werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op en haal het meeste uit uw bedrijf.