Thuisondernemers. Het nieuwe type ondernemers

Geschreven door: De mannen van KJEL

Sinds de coronacrisis van maart 2020 zitten we allemaal thuis. Veel mensen zijn opzoek gegaan naar nieuwe hobby’s. De een heeft een wielrenfiets gekocht de ander is gaan hardlopen en onder studenten zijn lawa’s (lange wandelingen) heel populair geworden. Bovendien is ook een grote groep in deze tijd gestart met ondernemen. Zij pakten die kansen die andere niet pakten, hoe spannend dit ook is/was.

Waarom zou je gaan ondernemen in een lockdown? Een begrijpelijke vraag maar makkelijk te weerleggen voor ondernemers. De situatie van afgelopen jaar is nooit eerder voorgekomen. Nieuwe ondernemers zagen er juist kansen in. Zij zijn juist in deze tijd een bedrijf begonnen. Een grote groep heeft gekeken naar wat er juist in de coronatijd een toevoeging kan zijn voor een groep mensen. Denk hierbij aan het opzetten van online events of rijdend coffee to go kraampje.

Aan de andere kant is er ook een groep mensen die tijdens de lockdown zich is gaan voorbereiden op de periode erna. Wat gebeurt er na corona? Hoe ziet het ‘nieuwe normaal’ eruit? En hoe ga je om met je klant? Deze vragen staan hierbij centraal.

Wij begrijpen dat dit lastig is. We helpen je daarom graag een handje.
Pak een vel papier en schrijf de kernwaarden op van je bedrijf. Houd dit maximaal bij 4. Rondom deze kernwoorden ga je in je team brainstormen over de verschillende manieren van het overbrengen van deze waardes naar je klant. Maak vervolgens een plan van aanpak op een van deze manieren en ga dit testen!

Hierdoor blijft je manier van communiceren consistent en herkent je klant dit ook terug, dit is belangrijk!

Het ontwikkelen van jouw business is key in coronatijd. Het delen van ervaringen en kennis helpt je hierbij. ‘Thuisondernemers’ trekken dan ook naar elkaar toe. Doordat we allemaal online leven zijn de lijntjes online veel korter geworden.

Het is bijvoorbeeld ontzettend eenvoudig om via clubhouse mede-ondernemers te spreken en te vragen naar feedback. Ook online netwerkevents zijn hier perfect voor! Doe hier je voordeel mee!

De thuisondernemer is hiermee een nieuw begrip. Nieuwe uitdagingen maar ook nieuwe kansen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

#Kennisdelen

Onze nieuwste blogs

Overtuigd om samen te werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op en haal het meeste uit uw bedrijf.