De beste tools voor ondernemers!

Geschreven door: De mannen van KJEL

In deze blog vertellen we je meer over tools die jij als ondernemer kan gebruiken. De tools zorgen ervoor dat jij efficiënter kan werken, meer inzicht krijgt in jou kengetallen en uiteindelijk meer tijd hebt om te ondernemen.

Ten eerste hebben we Canva. Canva is een must voor iedere ondernemer. Met Canva maak je prachtige presentaties, verslagen, visitekaartjes en social media posts. Het voordeel van Canva is dat er veel algemene opzetten zijn. Dit betekent dat jij de opzet moet kiezen die het beste bij jou past er vervolgens kan veranderen naar jouw wensen. De tool is gratis te gebruiken en biedt ook een betaalde versie aan met nog meer mogelijkheden.

Ten tweede hebben we Moneybird. Moneybird is een programma waarmee je erg eenvoudig inzicht krijgt in de boekhouding van jouw bedrijf. Het is ook mogelijk om facturen te maken in het programma. Voor een klein bedrag per maand is Moneybird te gebruiken. Voor iedere ondernemer is het cruciaal om inzicht te krijgen in je financiële getallen en Moneybird kan hier een grote rol in spelen.

Een van de meest belangrijke tools voor een online onderneming is waarschijnlijk Google Analytics. Google Analytics is een gratis programma van Google waarmee je de activiteiten op jouw website kan achterhalen. Het is mogelijk om te bekijken hoelang iemand op een bepaalde pagina blijft, waar een persoon de pagina sluit en hoe iemand op jouw website komt. Aan de hand van de Google Analytics cijfers is het aan te raden om jouw website aan te passen. Al met al kun je met Google Analytics jouw website optimaliseren.

Ten slotte raden we de tool Page Speed Insight aan. Het klinkt mogelijk als een saaie tool maar het resultaat wat je hiermee kan boeken is gigantisch. De link naar jouw website plak je in het programma waarna enkele ogenblikken jouw website wordt gemeten aan de hand van verschillende KPI’s. Vervolgens ontvang je een rapport omtrent de snelheid van je website. Je kan je voorstellen dat mogelijke klanten sneller wegklikken als ze lang moeten wachten op jouw website. Page Speed Insight zorgt ervoor dat inzicht krijgt in de ‘zwakkere’ plekken in jouw website. Aan de hand van deze inzichten kun jij als ondernemer uiteraard je website verbeteren.

Er zijn vele tools die jou als ondernemer het leven makkelijker kunnen maken. Hoe sneller jullie deze blog op onze socials liken hoe eerder deel 2 online komt!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

#Kennisdelen

Onze nieuwste blogs

Overtuigd om samen te werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op en haal het meeste uit uw bedrijf.