Je eerste werkplek huren

Geschreven door: De mannen van KJEL

Als zelfstandige ondernemer is het niet altijd even eenvoudig om een geschikte werkplek of kantoor te vinden. Je bent er natuurlijk niet dagelijks mee bezig en kent de markt waarschijnlijk niet goed. Voor het vinden van jouw ideale werkplek of kantoor zijn er een aantal zaken die je dient af te wegen. Het is hierbij vooral belangrijk dat jij je als ondernemer thuis voelt en dat het in ieder geval de belangrijkste behoeften centraal stelt bij de keuze voor een werkplek of kantoor.

Flexibiliteit ideaal voor ondernemers

Als zelfstandige ondernemer zul je misschien niet snel een afgesloten kantoor huren. Deze stap is vaak nog te groot en een werkplek is vaak efficiënter en goedkoper. Daarnaast is het huren van een werkplek een stuk flexibeler. Dit kan bijvoorbeeld in een coworking space met andere ondernemers en organisaties in hetzelfde gebouw. De huidige trend in de kantorenmarkt is zeer positief voor zelfstandig ondernemers. Er is namelijk steeds meer flexibel aanbod beschikbaar en deze trend in het aanbod lijkt zich voorlopig nog flink door te zetten.

Weet waar je naar op zoek bent

Als je aan het oriënteren bent op werkplekken en kantoren is het belangrijk om te weten waar je écht naar op zoek bent. Doordat er steeds meer aanbod is, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het werken in een gedeeld kantoor of in een coworking space kan diverse voordelen hebben, maar er zijn ook nadelen. Probeer met alle mogelijke factoren rekening te houden. Wil je graag onder de mensen zijn? Vind je het fijn om de mogelijkheid te hebben om een vergaderruimte te gebruiken? Bijvoorbeeld bij het ontvangen van zakenpartners. Breng alle factoren in kaart die belangrijk zijn voor jou. Vervolgens weet je waar je echt naar op zoek bent

Werkplek of klein kantoor?

Je kunt kiezen voor een vaste werkplek, flexplek of de privacy en rust van een klein kantoor. De prijzen van deze drie varianten lopen sterk uiteen. Over het algemeen betaal je meer voor flexibiliteit. Een flexplek is ideaal wanneer je graag vrij en flexibel wilt zijn, je kunt per keer betalen of in een abonnementsvorm. Een vaste werkplek is relatief het goedkoopst als je vaker op kantoor bent. Kom je zeer sporadisch? Dan is een flexwerkplek voordeliger. Je kunt overigens bij een vaste werkplek ook je spullen opbergen of achterlaten. Dit kan niet bij een flexwerkplek. Een afgesloten kantoor is het duurste van deze drie opties. Wanneer je stilte en privacy belangrijk vindt is een eigen kantoor de beste optie.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

#Kennisdelen

Onze nieuwste blogs

Overtuigd om samen te werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op en haal het meeste uit uw bedrijf.